Bucle sau păr drept?

Bucle sau păr drept?

De fiecare dată când te gândești ce coafură să alegi, există câteva criterii pe care este bine să le ai în vedere. Acestea au legătură cu forma feței, lungimea și structura firului de păr și tipul de machiaj pe care îl folosești.

Forma feței

Dacă ai fața ovală, aproape orice coafură ai alege, ți se potrivește. Dacă ai părul lung, atunci poți opta pentru bucle ușoare, care curg pe umeri, cu cărarea pe mijloc sau într-o parte, eventual cu puțin breton. Dacă ai părul mediu ca lungime, coafurile tip bob cu cărarea pe o parte scot în evidență delicatețea gâtului și a decolteului. Și părul scurt te avantajează pentru că scoate în evidență trăsăturile frumoase ale feței ovale.

Pentru cazul în care ai fața rotundă și părul lung, poți alege fie un coc splendid în vârful capului, fie câteva bucle lejere așezate pe o parte sau alta.

 
Dacă ai fața rotundă și părul mediu sau scurt, poți să-l aranjezi cât mai natural, astfel încât să evidențiezi ochii, pomeții și zâmbetul.

Dacă ai fața pătrată, poți să optezi pentru o coafură cu breton, cu șuvițe lungi în scări sau bine filate care acoperă estetic și rotunjesc formele. De asemenea, poți alege să porți părul doar pe o parte, cu bucle frumos aranjate care cad peste umăr și îți creează astfel un look romantic și sofisticat.

Machiajul

Indiferent ce machiaj vei alege, este bine să știi că părul are o importanță covârșitoare în ansamblul look-ului pe care îl abordezi. Un păr curat, strălucitor, aranjat potrivit formei feței va crea întotdeauna o impresie plăcută celor din jur. O situație în care ai un machiaj perfect, dar o coafură nepotrivită, poate diminua din estetica ansamblului.

Atunci când te grăbești să ajungi la serviciu, nici machiajul nu poate fi foarte sofisticat. Pentru un look natural, alege o coafură pe care o poți aranja repede, cu câteva mișcări din perie sau pieptăn.

Dacă mergi la un cocktail sau la întâlnire cu prietenii, atât machiajul, cât și coafura pot avea ceva special. Poți folosi tușul pentru pleoape, un rimel și un ruj roșu, iar pentru păr poți folosi ondulatorul pentru bucle lejere, fixativul și poate chiar o agrafă într-una din părți.
 
Pentru ocaziile speciale, atât machiajul, cât și coafura le vei alege în funcție de ținuta vestimentară. Un coc bine realizat sau părul ușor ondulat așezat pe o parte, te poate face să arăți superb, iar un machiaj frumos va completa aspectul elegant și te va face să fii în centrul atenției oriunde vei merge.

Structura părului

Dacă ai parte de un păr drept, cu fire subțiri, moale, lipsit de volum, atunci te avantajează tunsorile și coafurile realizate pe o lungime medie sau scurtă a părului.

O coafură cu bucle realizată pe un păr lung cu fire subțiri va rezista mai puțin, de aceea este foarte important să creezi volum prin tunsoare și produsele de îngrijire și styling pe care le folosești.

 
Dacă îți dorești totuși o coafură cu păr lung care să arate bine, poți opta pentru folosirea unor extensii de păr natural. 

Dacă ai un păr des, cu volum, îl poți purta atât lung, cât și mediu sau scurt. În acest caz, dacă părul natural este ondulat, îl poți aranja foarte ușor folosindu-te de produse de styling dedicate sau poți folosi un aparat de îndreptat părul pentru coafuri sofisticate. Dacă părul este drept și îți dorești mai mult volum, atunci poți folosi peria rotativă sau un aparat pentru bucle lejere și elegante.

Importanța criteriilor în alegerea coafurii potrivite: 

MachiajulMare
Forma fețeiFoarte mare
Structura păruluiImportantă