Castraveții, în topul ingredientelor pentru măști faciale

castravetii in topul ingredientelor pentru masti faciale

De ce sunt castraveții atât de buni și folosiți în măștile faciale? Pentru că au rol de hidratare a tenului uscat, de estompare a cearcănelor, de tonifiere și împrospătare a pielii astfel încât aceasta este mai luminoasă și catifelată după ce folosești o mască pe bază de castravete.

Castraveții se află și în topul ingredientelor folosite în industria cosmetică, astfel că îi vei regăsi în multe creme, loțiuni, șampoane sau deodorante.

Iată cum poți folosi castraveții în câteva măști faciale, foarte simplu de realizat:

Mască de față cu castraveți proaspeți pentru hidratarea tenului

Folosește 1, 2 castraveți proaspeți pe care îi dai pe o răzătoare mică într-un bol. Castraveții mărunțiți îi aplici pe față și îi lași să acționeze timp de aproximativ 10 minute, apoi te clătești. Tenul este astfel hidratat, împrospătat și mai catifelat.

Mască de castraveți pentru atenuarea cearcănelor

Pune câte 1, 2 felii de castravete pe zona inferioară a ochilor timp de un sfert de oră. Deși pare ceva foarte simplu, aceste felii de castravete estompează cu succes cearcănele.

Mască de castraveți cu suc de lămâie pentru împrospătarea tenului

Amestecă un castravete dat pe răzătoarea mică într-un bol cu sucul de la o jumătate de lămâie. Pune amestecul pe fața curată și după 10-15 minute, clătește-te cu apă călduță. În timp ce castravetele hidratează tenul, sucul de lămâie reduce aspectul porilor dilatați și astfel pielea este împrospătată și luminoasă.

Conținutul ridicat de apă al castraveților are rol de hidratare profundă și de revitalizare a pielii. Măștile cu castraveți se folosesc săptămânal, iar după clătirea tenului, este bine să aplici crema de față preferată.