Ce contează când alegi fondul de ten

Ce contează când alegi fondul de ten

Cu toate știm cât de important este machiajul în viața de zi cu zi și cât de speciale ne poate face să ne simțim. În funcție de anotimp, de ținuta vestimentară sau de culoarea părului și a ochilor, poți alege un machiaj clasic, romantic sau elegant care să-ți pună în evidență cele mai frumoase trăsături. 

Un produs foarte important în orice fel de machiaj este fondul de ten pentru că uniformizează, hidratează, luminează și acoperă toate imperfecțiunile tenului.

Pentru că sunt atât de multe feluri de fonduri de ten, cum poți să-l alegi pe cel potrivit tipului tău de ten?

Iată o listă cu câteva lucruri pe care le poți avea în vedere atunci când începi să folosești un nou fond de ten:

Culoarea

Este bine să vezi cum va arăta fondul de ten pe propria piele înainte de a decide că este cel potrivit. Îți va lua ceva timp să potrivești culoarea cu tonul pielii și dacă nu ești sigură, poți cere o mostră gratuită pentru a îl încerca în lumină naturală. Pentru o alegere mai ușoară, te poți orienta și către fondurile de ten ale căror nuanțe se adaptează tonului pielii.

Gradul de acoperire

Există fonduri de ten care îți oferă un aspect natural, cu o acoperire ușoară spre medie. Chiar și fondurile de ten special concepute pentru ședințe foto sau filmări de televiziune și care au un grad de acoperire mare, sunt realizate pentru a oferi un aspect cât mai aproape de natural. Gradul de acoperire este legat de procentul de pigment prezent în fondul de ten care poate varia astfel încât produsul să-ți ofere fie un aspect natural, fie o acoperire medie sau mare.

Textura fondului de ten

Există mai multe tipuri de fonduri de ten: lichid, cremă, compact, spumă sau sub formă de stick. Întotdeauna folosirea unui fond de ten va face ca pielea să aibă un aspect proaspăt, catifelat, lipsit de imperfecțiuni. Alegerea consistenței fondului de ten este bine să fie realizată în concordanță cu tipul de ten pe care îl ai.

Tipul de ten

Înainte de a alege un fond de ten, este recomandat să știi ce gen de ten ai: normal, sensibil, mixt, gras sau uscat. În funcție de acest lucru, poți opta pentru fonduri de ten care îți pun în evidență pielea feței și te ajută să ai un machiaj reușit. Dacă tenul tău este gras, atunci un fond de ten matifiant cu o textură lejeră, îți va crea un machiaj perfect. Pentru un ten uscat, lipsit de elasticitate sunt recomandate fondurile de ten hidratante, cu grad de acoperire normal spre mediu, concepute pentru un look natural. Dacă ai tenul mixt, este bine să aplici un fond de ten destinat acestui gen de piele, astfel încât fruntea, nasul și bărbia să nu iasă în evidență prin strălucirea cauzată de excesul de sebum. Pentru tenul sensibil sunt concepute fonduri de ten speciale, dermatocosmetice, care conțin ingrediente dedicate acestui tip de piele. Pe tenul normal poți să aplici fonduri de ten hidratante, în funcție de machiajul pe care dorești să-l obții.

Brandul

Companiile cunoscute de beauty investesc sume foarte mari în cercetări amănunțite despre ten și de aceea produsele pe care le lansează au întotdeauna o calitate superioară.

Folosirea fondurilor de ten în machiaj oferă atât un aspect plăcut tenului, cât și hidratează pielea feței, îi atenuează imperfecțiunile și o protejează împotriva radiațiilor UV.