Make-up

Culoarea rujului pentru un machiaj elegant

Culoarea rujului pentru un machiaj elegant

Deși oferta de rujuri pe care le poți găsi în magazinele de specialitate este foarte generoasă atât din perspectiva texturii, culorilor, dar și a prețurilor, alegerea rujului perfect nu este întotdeauna foarte ușoară.

Folosirea rujului pe lângă faptul că adaugă un plus de eleganță machiajului, aduce și beneficii pielii pentru că hidratează și protejează împotriva razelor UV.

Rujul perfect se potrivește cu tenul, culoarea părului și a ochilor și se asortează cu ținuta vestimentară.

Cel mai important aspect de care este bine să ții cont în alegerea rujului este nuanța tenului.

Astfel, dacă ai pielea foarte deschisă la culoare, eventual cu tentă de roz, ți se potrivesc rujurile roz deschis spre pal, mov, aubergine sau roșu puternic.

Dacă pielea ta are nuanțe de galben spre creol poți alege între rujuri roz cu nuanță de portocaliu tip somon, maron caramel, auriu și roșu terracotta.

Dacă tenul tău este măsliniu, atunci te poți orienta către rujuri cu nuanțe de piersică, bej nisipiu, nude, roșu vișiniu sau chiar corai, dacă și ținuta este adecvată.

Tips

  •  Dacă vrei ca rujul să țină mai mult, aplică un strat de fond de ten pe buze și apoi pudrează-le fie cu pudră translucidă, fie cu cea pe care o folosești în mod normal, apoi aplică rujul tău preferat.
  • Dacă alegi o culoare închisă a rujului, buzele vor părea mai subțiri decât în mod normal. Nuanța rujului este bine să o testezi direct pe piele și să o observi în lumină naturală. Rujul are culoarea potrivită și dacă, purtat fără niciun alt produs de machiaj, îți luminează fața și îți accentuează trăsăturile frumoase.
  • Creionul de contur al buzelor este bine să fie în aceeași nuanță cu rujul ales sau doar un ton mai închis. Altfel, contrastul prea mare între contur și ruj este nepotrivit.
  • Dacă vrei ca buzele să pară mai mari, fie poți aplica un strat de luciu de buze în aceeași nuanță cu rujul, fie poți folosi nuanțe sidefate de ruj. Pentru un efect de glam, aplică peste ruj un strat fin de fard iluminator.
  • Folosește balsam de buze cu factor de protecție, mai ales iarna pentru a evita crăparea acestora.