Cum alegi nuanța potrivită de vopsea de păr

cum alegi nuanta potrivita de vopsea de par

Orice coafură realizată pe un păr cu o culoare potrivită, te va avantaja și îți va da încredere în sine. De aceea este foarte important să-ți dai seama care este culoarea potrivită pentru părul tău.

Înainte de a alege ce nuanță de vopsea de păr să folosești, este bine să iei în considerare câteva criterii: tonurile tenului, nuanța naturală a părului, tunsoarea, stilul vestimentar și activitățile de zi cu zi.

Culoarea tenului este importantă atunci când îți alegi nuanța de vopsea pe care o vei purta. Dacă iei în considerare acest criteriu, este bine să știi că există două tonuri ale pielii: reci și calde, în funcție de care te avantajează mai mult anumite nuanțe de vopsea de păr.

 
Dacă ai pielea ca porțelanul, rozalie, palidă, măslinie sau culoarea venelor de la încheieturile mâinilor tinde către albastru înseamnă că ai tonuri reci. Astfel, cel mai bine te va avantaja vopseaua de păr cu nuanțe de negru, roșcat ciocolatiu, șaten, blond cenușiu sau platinat.
Pielea cu tonuri calde este roz spre galben, cu nuanțe de piersică, iar culoarea venelor de la încheieturile mâinilor tinde către verde. Pentru tonurile calde ale pielii sunt potrivite nuanțele de vopsea galben, aurii, șaten deschis, castaniu sau roșcat.

Nuanța naturală a părului este un alt criteriu foarte important când alegi culoarea vopselei de păr deoarece în mod natural, părul are o culoare potrivită cu tenul. Dacă îți dorești o accentuare a culorii naturale a părului, poți alege nuanțe de vopsea asemănătoare.

 
Astfel, dacă părul tău natural este castaniu, poți alege între diverse nuanțe de castaniu, roșcat, mahon, ciocolatiu sau diverse nuanțe de negru. Dacă nuanța naturală a părului este șaten, atunci poți alege diverse nuanțe de vopsea de păr blond până la blond platinat, nisipiu, arămiu. În plus, o culoare a părului asemănătoare cu nuanța naturală îți va scoate în evidență trăsăturile frumoase ale feței. Specialiștii în coafuri recomandă să folosești mai multe nuanțe de vopsea pe mai multe șuvițe astfel încât părul să aibă profunzime, strălucire și contrast.

Alegerea nuanței de vopsea de păr în funcție de tunsoare este un alt criteriu bun de luat în seamă.

 
Astfel, dacă preferi o tunsoare clasică, tip bob cu bucle lejere sau breton, hair-style-iștii consideră că se potrivesc nuanțele de vopsea castaniu, maron cald, roșu arămiu sau blond auriu. Pentru tunsorile simple, în linii drepte, sunt potrivite culorile cât mai apropiate de cele ale părului natural. Dacă vrei să ieși în evidență, la o tunsoare cu forme geometrice, poți opta pentru culori pastel de verde, bleu, roz, mov aplicate pe toată lungimea firului de păr sau doar pe vârfuri ori breton.

Stilul vestimentar și activitățile de zi cu zi contează de asemenea foarte mult în alegerea nuanței de vopsea de păr.

 
Dacă ai un stil vestimentar clasic elegant, ți se potrivesc culorile asemănătoare nuanței naturale a părului. Pentru un stil sport casual, poți alege orice nuanță de blond sau arămiu, iar dacă ai un stil eclectic și nonconformist, poți folosi mai multe nuanțe de vopsea de păr, precum castaniu cu roșcat ciocolatiu sau șaten cu roz pastel.