Skincare

Îngrijirea frumuseții pielii cu ulei de măsline

Îngrijirea frumuseții pielii cu ulei de măsline

Există mai multe produse pentru a îngriji și proteja corespunzător pielea corpului. Însă uleiul de măsline poate fi așezat cu ușurință pe un piedestal pentru câte beneficii aduce folosindu-l zi de zi în ritualul tău de frumusețe.

Și dacă te hotărăști să folosești uleiul de măsline pur și simplu, atunci este bine să știi că este considerat unul dintre cele mai hidratante uleiuri, mai ales pe timpul iernii.

Uleiul de măsline poate fi folosit atunci când te speli. Pune în apa din cadă o jumătate de ceașcă de ulei de măsline. Pielea va deveni mai catifelată și mai hidratată.

Poți aplica uleiul de măsline pe toată fața, pe mâini, pe picioare, pe pielea corpului și în special pe coate și călcâie.

 

Masează-l bine zi de zi și vei observa că pielea devine din ce în ce mai hidratată și are un aspect din ce în ce mai plăcut.

Dacă preferi un demachiant natural, atunci uleiul de măsline îți vine din nou în ajutor. Aplică-l pe o dischetă demachiantă și șterge-ți fața și gâtul în fiecare dimineață și seară pentru a avea un ten curat și proaspăt.

Un scrub excelent pentru buze poate fi realizat prin amestecarea într-un bol a unei linguri cu ulei de măsline și puțin zahăr. Poți să adaugi și puțin suc de lămâie care face din acest scrub unul delicios. Aplică-l pe buze și masează-le ușor pentru un efect de catifelare.

Poți folosi uleiul de măsline într-o mască foarte hidratantă pentru ten.

 
Pune o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere și un gălbenuș de ou într-un bol și amestecă-le bine. Aplică masca pe ten timp de un sfert de oră și apoi clătește-ți fața cu apă călduță. Folosirea săptămânală a acestei măști revitalizează, netezește tenul și hidratează în profunzime.

Uleiul de măsline este bogat în vitamine și antioxidanți, de aceea folosirea acestuia previne îmbătrânirea tenului, elimină impuritățile, hidratează și îți face tenul plin de vitalitate.