Îngrijirea părului cu mituri

ingrijirea parului cu mituri

Probabil că ai auzit și tu de miturile despre îngrijirea părului. Ei bine, miturile despre felul în care îți îngrijești părul sunt doar niște… mituri. Este bine să le cunoști pentru a te amuza și… atât.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute mituri:

Mitul 1. Spălarea zilnică a părului îl usucă și deteriorează.

Un șampon potrivit pentru tipul și textura firului de păr pe care îl ai, îl hidratează în profunzime și îl menține mătăsos. Folosirea unui astfel de șampon îți face părul plăcut la atingere și ușor de coafat, așă că poți să-ți speli părul de câte ori vrei.

Mitul 2. Folosirea balsamului îngrașă părul.

Rolul balsamului este de a face firul de păr ușor de pieptănat, îi oferă vitalitate și strălucire. Alege balsamul potrivit tipului tău de păr, folosește-l după șamponare și clătește-te bine. Balsamul completează rutina de îngrijire a părului în mod benefic.

Mitul 3. Tăierea vârfurilor va face părul să crească mai repede.

Părul crește în ritmul său, iar tunderea vârfurilor nu intervine în viteza de creștere în nici un fel. Este bine să-ți tunzi părul de fiecare dată când consideri necesar acest lucru sau când vârfurile firelor de păr sunt despicate, iar dacă îți dorești un păr cu volum, folosește produse potrivite de îngrijire și de styling.

Mitul 4. Dacă te perii în fiecare zi, îți cade mai mult păr.

Un păr sănătos și curat, periat în fiecare zi, arată și se simte bine. Firele de păr care cad la o periere normală a părului nu reprezintă o problemă care să te facă să renunți la perierea părului.

Mitul 5. Dacă vrei un păr strălucitor, clătește-l cu apă rece.

Apa rece nu poate face părul strălucitor! În schimb, produsele de îngrijire potrivite firului tău de păr îl pot face strălucitor, mătăsos, ușor de coafat, plin de vitalitate.