L’Oréal a semnat un parteneriat exclusiv de cercetare cu Poietis pentru crearea de păr prin bioprintare

L'Oreal a semnat un parteneriat exclusiv de cercetare cu Poietis pentru crearea de păr prin bioprintare

L‘Oréal redefinește limitele cunoașterii în industria frumuseții și a tehnologiei prin cel mai recent anunț: parteneriatul exclusiv de cercetare cu compania de biotehnologie Poietis.

Parteneriatul oferă perspective entuziaste pentru o nouă provocare științifică – bioprintarea foliculului de păr, micul organ care produce păr, folosind o bioimprimantă. Rezultatele acestui parteneriat de cercetare vor conduce la noi progrese în domeniile biologiei și ingineriei părului și vor permite dezvoltarea de teste exclusive de eficiență pe eșantioane de păr bioprintat.

Poietis a dezvoltat tehnologia bioprinting asistată de laser care produce țesut biologic, prin utilizarea de picături mici de cerneală bio scanate rapid de un fascicul laser.

„Combinația dintre această tehnologie exclusivă și expertiza unică a L’Oréal în biologia părului ar putea face posibilă crearea unui folicul de păr funcțional, capabil să producă păr – aceasta este ambiția L’Oréal și Poietis”, se arată în comunicatul de presă.

Acest parteneriat de cercetare este foarte stimulator pentru echipele de cercetare avansată, a precizat Jose Cotovio, director în divizia de cercetare și inovare L’Oréal.