L’Oréal lansează prima perie inteligentă de păr din lume

L'Oréal lansează prima perie inteligentă de păr din lume

În cadrul Consumer Electronics Show 2017, compania L’Oréal a prezentat prima perie inteligentă de păr din lume, denumită Kérastase Hair Coach Powered by Withings. Dezvoltată în colaborare cu Incubatorul de Cercetare și Inovare Tehnologică al L’Oréal, peria include senzorii avansați și design-ul inconfundabil al companiei Withings, împreună cu algoritmii de analiză a semnalului în curs de brevetare de către L’Oréal, care evaluează calitatea părului și monitorizează efectele diferitelor rutine de îngrijire a acestuia. O aplicație de mobil oferă informații suplimentare și recomandări personalizate de produse pentru a ajuta oamenii să aibă grijă mai bine de părul lor.

Peria a primit premiul pentru inovație International CES Innovation Award anul acesta, care celebrează design-ul remarcabil de produs și ingineria în noile produse tehnologice pentru consumatori.

Potrivit unui raport publicat de către cercetătorii L’Oréal, periajul puternic al părului cauzează deteriorarea părului, inclusiv ruperea și despicarea vârfurilor. Kérastase Hair Coach Powered by Withings minimizează aceste riscuri, profitând de o multitudine de senzori care furnizează informații cu privire la calitatea părului și a metodelor de periaj.
Aceștia includ:

  • Un microfon care ascultă sunetul periajului părului pentru a identifica tiparele, oferind detalii despre cât de flexibile sunt firele de păr, dacă părul este drept sau creț, despre gradul de uscare, despre vârfurile despicate și gradul de rupere.
  • Senzori care măsoară pe trei axe forța aplicată pe păr și scalp la periaj.
  • Un accelerometru și un giroscop care ajută la analiza modelelor de periaj și care numără de câte ori treci peria prin păr, oferind feedback tactil în cazul în care perierea este prea viguroasă.
  • Senzori de conductivitate pentru a determina dacă peria este folosită pe părul uscat sau umed, pentru a oferi măsurători cât mai precise. Peria este rezistentă la stropire.

Acești senzori transmit datele automat prin Wi-Fi sau Bluetooth către o aplicație mobilă dedicată, care ia în considerare și factorii meteo cum ar fi umiditatea, temperatura, radiațiile UV și vântul, care influențează flexibilitatea și calitatea părului. Urmărind modul în care o persoană își perie părul și având în vedere aspecte ale vieții de zi cu zi, aplicația de mobil oferă informații valoroase precum un scor de calitate a părului, date privind eficiența obiceiurilor de periaj, sfaturi și recomandări personalizate de produse Kérastase.

Tehnologia transformă obiceiurile de frumusețe zilnice ale consumatorilor, iar dispozitivele inteligente au un potențial imens de a influența modul în care avem grijă de părul și de pielea noastră”, a declarat Guive Balooch, Global Vice President al Incubatorului de Cercetare și Inovare Tehnologică al companiei L’Oréal. „Folosind tehnologii de conectare pentru a îmbunătăți peria de păr – ceva ce consumatorul obișnuit folosește zilnic – Withings și Kérastase au reinventat relația unei persoane cu părul său și arată cum dispozitivele conectate pot revoluționa industria frumuseții”, se arată în comunicatul de presă.

Peria de înaltă calitate, alimentată de baterii, funcționează pe o varietate de tipuri de păr și odată cu simplele mișcări de periaj începe și procesul de colectare a datelor.

Peria de păr este rezultatul colaborării între Kérastase, Withings și Incubatorul de Cercetare și Inovare Tehnologică al L’Oréal. Incubatorul – un laborator dedicat satisfacerii nevoilor de frumuseţe ale consumatorilor prin inovații tehnologice – a supravegheat toate testele efectuate pentru perie și a dezvoltat algoritmii de analiză a semnalului pe care se bazează dispozitivul. Withings a dezvoltat hardware-ul, inclusiv combinația de senzori inteligenți ai periei și a realizat aplicația pentru mobil. Kérastase – compania deținută de L’Oréal și lider mondial pe piaţa produselor profesionale de îngrijire a părului – și-a oferit expertiza în îngrijirea profesională a părului pentru dezvoltarea și proiectarea periei împreună cu conținutul digital și recomandările personalizate din aplicație.

Withings are în portofoliu produse de zi cu zi, cum ar fi cântare de baie și ceasuri cu senzori, prin care le oferă oamenilor o privire asupra comportamentelor lor și suntem încântați să aducem acum această expertiză în industria frumuseții”, a declarat Cedric Hutchings, Vice President al Digital Health Nokia. „De fiecare dată când cineva folosește peria de păr inteligentă primeşte date valoroase la care nu a avut niciodată înainte acces, care îi pot îmbogăți experiența de îngrijire a părului în ansamblu.”

De peste 50 de ani, Kérastase este pionier în îngrijirea de lux a părului, care se află în prima linie a cercetării științifice”, a declarat Vincent Nida, General Manager al Kérastase. „Clienții noștri își văd părul ca o expresie intimă a identității lor, iar noi ne asigurăm în permanență că le oferim instrumente și tehnologii de înaltă calitate care le fac părul cât mai frumos posibil. Cu datele personalizate și recomandările de produse în timp real oferite de Kérastase Hair Coach Powered by Withings, aducem noi perspective în casele clienților, pentru o experiență și mai personalizată de îngrijire a părului.”

Peria cu un preț de vânzare de sub 200 de dolari va fi disponibilă începând de la mijlocul anului 2017 în saloanele Kérastase selecționate și pe site-ul brandului, precum și prin site-ul de vânzări online al Withings și prin canalele sale de distribuție.