Trends

Pudra pentru față, în mai multe variante

Pudra pentru față în mai multe variante

Există între produsele de make-up, unul care reușește să creeze în urma folosirii acel efect de ten aproape perfect: pudra. Fie că este compactă sau pulbere, translucidă sau strălucitoare, pudra este un produs necesar și mereu în trend atunci când vrei un machiaj reușit.

Pudra are rolul de a matifia și estompa imperfecțiunile feței și de a oferi tenului un aspect cât mai natural. Este bine să știi că folosirea unui anumit tip de pudră este influențată de stilul de machiaj pe care-l dorești: de zi sau pentru ocazii speciale.

Dacă optezi pentru un machiaj cu un aspect cât mai natural, după aplicarea fondului de ten și a anticearcănului, poți utiliza o pudră pulbere translucidă pe care să o întinzi într-un strat fin uniform pe față cu ajutorul unei pensule speciale astfel încât tenul să arate proaspăt și neted. 

Pentru un machiaj care durează întreaga zi, poți aplica o pudră compactă în aceeași nuanță cu fondul de ten. În acest caz pudra se aplică pe ten cu ajutorul unui burețel special, iar pe parcursul zilei poți retușa doar anumite zone ale feței precum nasul, fruntea sau bărbia. Pudra autobronzantă o poți folosi pentru conturarea pomeților cât mai natural.

Când alegi un machiaj pentru ocazii speciale, este bine să folosești pudra pulbere pentru față deoarece are o textură delicată, asigură o acoperire bună și oferă tenului un aspect proaspăt, catifelat și luminos.

 
Pudra pulbere se aplică pe tenul acoperit cu fond de ten și anticearcăn cu ajutorul unei pensule sau a unui burețel aplicator special. În zona de sub ochi se aplică un strat mai gros de pudră pulbere, se lasă pentru fixare 2-3 minute și apoi se înlătură surplusul cu pensula. În acest fel, pudra are timp să se fixeze mai bine peste fondul de ten și peste anticearcăn și să atenueze liniile fine. Peste pomeți se poate aplica și un strat de pudră iluminatoare care conține mici particule strălucitoare ce conferă machiajului un aspect special.

Pudra pentru față se folosește după aplicarea fondului de ten și a anticearcănului.

 
Atunci când achiziționezi o pudră este recomandat să o încerci pe piele după ce ai aplicat o cantitate mică de fond de ten. Astfel vei putea observa dacă nuanța aleasă se potrivește cu cea a fondului de ten.

Utilizarea pudrei în machiaj aduce multe beneficii tenului: fixează fondul de ten și anticearcănul pentru o perioadă mai lungă, atenuează ridurile fine, asigură un aspect neted al tenului, creează luminozitate, conferă aspectul de piele frumoasă și catifelată.