Skincare

Măști cu căpșuni pentru ten frumos

Măști cu căpșuni pentru ten frumos

Pe lângă faptul că sunt parfumate și au un gust minunat, căpșunile pot fi folosite și în realizarea unor măști extraordinare pentru tenul tău. Și pentru că se apropie sezonul căpșunilor, este bine să știi că sunt foarte bogate în vitaminele C, E, B1, B2, B6, fier, antioxidanți, calciu, magneziu și de aceea folosite în măști regenerează, hidratează și vitalizează tenul.

În plus, măștile cu căpșuni curăță impuritățile și îți fac un ten frumos, neted și luminos.

Iată cum poți folosi căpșunile în măști pentru ten, foarte ușor de realizat:

1. Pasează câteva căpșuni într-un bol până când obții o pastă.

2. Folosește 2-3 lingurițe de miere peste pasta de căpșuni și amestecă-le cu o lingură de iaurt până sunt perfect omogenizate.

3. Aplică masca pe ten cu o pensulă sau direct cu degetele, evitând zona ochilor.

4. După un sfert de oră, clătește-te cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Folosirea acestei măști săptămânal, îți curăță tenul, îl hrănește și îi conferă luminozitate.

O altă mască foarte ușor de realizat include câteva căpșuni, o linguriță de miere, o lingură de ulei de măsline și sucul de la o jumătate de lămâie, amestecate într-un bol, pe care o aplici pe ten pentru 5-10 minute. După ce te clătești cu apă călduță, folosești o loțiune hidratantă. Uleiul de măsline împreună cu sucul de lămâie și cu căpșunile hidratează tenul în profunzime și îl fac mai catifelat.

Dacă ai tenul gras, poți aplica o mască realizată dintr-o jumătate de cană de căpșuni, 1 ou, 3 lingurițe de miere și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecă ingredientele într-un bol și aplică-le pe tenul curat, mai puțin în zona din jurul ochilor, timp de un sfert de oră. Clătește-te cu apă călduță și folosește apoi o cremă de față. Aplicată săptămânal sau la două săptămâni, această mască reglează excesul de sebum al tenului, reduce aspectul porilor dilatați și îl împrospătează.